Spiegelogie

Bij Spiegelogie gaat het om persoonlijke ontwikkeling. Spiegelogie kun je ook omschrijven als Spiegels en Projecties.

Spiegels

Waar jij van binnen mee bezig bent, krijg jij in jouw buitenwereld te zien. Voorbeeld: als je een bepaalde rode auto wil kopen, zie je vanaf dat moment alleen nog maar rode auto’s.

Dat waar je last van hebt, werkt als een trigger. Het zijn dingen die je voor jezelf nog niet hebt opgelost. Je blijft het vervolgens in je leven tegenkomen en dat kan frustratie, pijn, lijden en verdriet opleveren. Als je dit oplost, verandert je persoonlijke verslag van jouw buitenwereld met je mee. Frustraties verdwijnen. Ik neem je met Spiegelogie mee in dat proces.

Projecties

Een voorbeeld van Projecties is dat we in onze opvoeding normen en waarden hebben meegekregen. We zijn door buitenaf behoorlijk beïnvloed, bijvoorbeeld door ouders en leraren. Zij hebben ons vanuit hun zienswijze verteld wat goed en fout is. Op het moment dat er in jouw leven iets gebeurt, reageer je. De vraag is echter, van waaruit reageer je? Echt vanuit jezelf? Of vanuit een aanpassing of verwachting? Vanuit moeten of vanuit de behoefte tot afzetten? Reageer je vanuit het aangepaste, rebelse of vrije kind? Een projectie is een reactie op de buitenwereld vanuit aangeleerd en verwacht gedrag. Dit kan met innerlijke beperkingen gepaard gaan waardoor je vastloopt.

Aan de hand van je hulpvraag, je pijnpunten en je irritaties gaan we kijken wat jouw Spiegels en Projecties zijn, zodat we ze kunnen gaan ontleden, zuiveren en ontwortelen.